Založ si blog

Tentoraz to nebude noc dlhých nožov, ale deň

Všetci sa pamätáme na začiatok Mečiarizmu.    Uvedenie  praxe zneužívania moci  do reality .  Všetci  sme si mysleli, že už je to  za nami.  Ale omyl.  Uhlíky  zapálené tej  noci   sú roztrúsené   v našich mestách a tlejú. Čakajú, kedy sa im podarí  znovu  rozhorieť nejaký,  aspoň ten lokálny plamienok  toho  fenoménu zneužitia moci.

    Moje blogy sú  z mesta Sabinov. A takéto uhlíky zapálené v tú  noc  zrodenia Mečiarizmu  tu  driemu  od tejto doby.   Dnes  sa  začínajú žhaviť a  už sa ukazujú aj maličké plamienky.   Na www.  stránke mesta  je informácia  o zasadaní  mestskej rady.   Program ktorý  pripravuje na zasadnutie mestského zastupiteľstva.    Ak si to začnete čítať  spadne vám sánka  z úžasu.  Na programe je obsadzovanie  správnych a dozorných rád  podnikov , organizácii v zakladateľskej pôsobnosti mesta a školských rád.   Je tam aj návrh zmeny štatútu mesta , aby  si páni   koaličníci udržali  svojho poslanca ktorý je  zjavne v konflikte záujmov  a podľa doteraz platného štatútu mesta stratil poslanecký mandát.    Také   Mečiarovské , upravíme si zákony tak, ako potrebujeme.   Potom bude aj svinstvo v súlade so zákonom.   No  a tých, čo  by  sa nepodriadili  takémuto konaniu a naopak , poukazujú na  takéto praktiky , nejako  odstavíme.

    Ak si pozriete návrhy na obsadenie a už aj pripravené návrhy uznesení  dozviete sa, ako si  páni s koalície rozdelili   miestečká v správnych a dozorných radách.   Niektorí sú   aj v dvoch   ” firmách ”  a jednej škole.      Ale  ak by ste hľadali meno poslanca, ktorý   otvorene poukázal na  konflikt záujmov  , v diskusii na zastupiteľstve trošku  pichol do osieho hniezda,  nenájdete ho tam. Ako jediný zo sedemnástich poslancov mesta  nie je   ani v jednej z dozorných a správnych rád týchto ” firiem ”  . Dokonca ani v rade školy.  A aby  to nebolo až také okaté  ( čo aj tak   okaté veľmi je )  ,  ” upratali ”  ho do rady materskej škôlky a to tej  najmenšej na predmestí , aká v meste existuje .

    Toto všetko sa  teraz neudeje  v noci , tentoraz sa tie dlhé nože  vytiahnú cez deň,  v takom   malom ” mestskom parlamente ”  .   Pýtate sa kde?    No predsa v Sabinove.

Matovič dáva príležitosť , Kollar návod ( ako môžu rôzni mafiáni preprať špinavé peniaze a ešte aj zarobiť )

04.12.2021

Naše peniaze nepatria Matovičovi , mal by ich spolu z vládou iba spravovať . On sa však správa ako by boli jeho, vlastne ako by neboli jeho lebo svoje by takto nerozhadzoval. Smola. Vo voľbách volíme strany a nie ministrov. Tak sme sa dožili toho, že naše peniaze spravuje človek bez vzdelania a s podozrením, že jeho duševný stav nemusí byť úplne v súlade s normou. [...]

Aj v čase koronavírusu sa dá dostať kamkoľvek

25.08.2020

Večer som si ľahol spať vo svojej spálni na Slovensku a ráno som sa zobudil ani neviem kde. Možno v Severnej Kórei , možno v Bielorusku , alebo som cestoval v čase späť do 70-tých rokov. Aspoň tak mi pripadala práca nášho Mestského úradu. Som novinár, člen Slovenského syndikátu novinárov. Som už vo veku dôchodcu a tak sa už venujem iba [...]

Ako som si posedel vo vestibule Okresnej prokuratúry v Prešove

07.08.2018

Ešte na jar som podal na prokuratúru jedno podanie v závažnej veci zaobchádzania s verejnými financiami a nie práve zákonného konania niektorých verejných činiteľov. Keď že čas beží a naše orgán činné v trestnom konaní konajú tak, že by sa mali premenovať na orgány nečinné v trestnom konaní , rozhodol som sa navštíviť tuto ustanovizeň a informovať sa . Po [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 57160x
Priemerná čítanosť článkov: 3176x

Autor blogu

Kategórie