Založ si blog

Mestský úradník , alebo politik v službách koalície ?

Vraj sa psi bránia útokom.  Zrejme to platí aj na iné živočíšne druhy.  Napísal som pár blogov o  realite v Sabinove.  Stále požiadam o rozhovor  poslanca MsZ ktorý kandidoval na kandidátke strany Sieť.  Je to človek, ktorý nič neprivatizoval, živil sa čestne  a je nevydierateľný. Preto sa po voľbách  nepodarilo  tradičným vládcom Sabinova  kúpiť si ho.   Naopak ,  stúpil im hneď na otlak.   Na prvom zastupiteľstve  bol najviac diskutujúcim poslancom a otváral témy, ktoré víťazom trofeje  najantiinformačnej samosprávy,  veľmi nevoňali.  A ta “ nehoráznosť “ , poskytol televízii TA 3  rozhovor o takej “ habaďúre “  , ktorú šije koalícia  SMER-KDH  na občanov mesta.  No a nakoniec  mal takú trúfalosť, že si dovolil chcieť svojim voličom v mestských novinách napísať o tom, čo sa zlepšilo v prístupe občanov k riadení veci verejných.    Takúto trúfalosť, chcieť  narušiť tradičné neinformovanie občanov , nemožno nechať len tak.

     Článok som skopíroval  v predošlom blogu a aj stručný opis  reakcie mestských úradníkov, ktorí boli  dosadení ako redakčná rada.

Priblížim pre  lepšiu orientáciu jej zloženie :  prednosta MsU ,   riaditeľka MsKS  ,  vedúca  oddelenia školstva, kultúry a športu

Všetko zamestnanci  podriadení  primátorovi a teda koalícii SMER-KDH ,  ovládajúcej aj miestne noviny.  Je  “ trúfalosťou“ ak si opozičný poslanec  dovolí takú drzosť a  chce tam niečo publikovať.   Mesačník ma koalíciou presne povolený obsah.  Prezentácia úspechov primátora . Prestrihovanie pások na “ pomníkoch“ ktoré si v meste pán primátor postavil.  Nejaký ten článoček verného straníka z KDH a SMER-u o  radostných deťoch  , skoro ako o pionieroch za socializmu . Potom život katolíkov v Sabinove, lebo  KDH nepustí a SMER sa musí nejako tváriť, že oni už nie sú ti neveriaci komunisti. Naviac ak  pani riaditeľka z redakčnej rady je  angažovaná v cirkevných spolkoch a je  papaláška na  123. meste  republikového  KDH . Pridá sa aj niečo pre staré babky, kto zomrel, kto sa dožil akého veku a podobne, aby chválili vrchnosť .  Potom nejaké to povinné avízo o predaji majetku mesta , program kina , nejaký ten platený inzerát . Reklama na nebankovku a posledných pár strán majú futbalisti a iní miestni športovci.  Veď  ako by nie,  počnúc primátorom sú všetci  činovníkmi “ mestského “ futbalového klubu.  Aj keď ten klub nie je mestský, len nehorázne sponzorovaný mestom. Pripomína mi to ten výborný film s Ondřejom Vetchým , Báječná léta pod psa .  ( odporúčam )

   A zrazu by chcel nejaký poslanec  napísať niečo, do “ našich“ novín, čo by ľudí možno prebudilo a začali by sa zaujímať o dianie vo vedení mesta.   To teda nie   !    Do útoku !

   Pani  činovníčka KDH , vyštudovaná žurnalistka s praxou hovorkyne a asistentky poslancov  , PR manažérka je  predsa k dispozícii.  Ona to vie  predsa dobre  zorganizovať.   Začneme spamovať mail poslanca . Potom  vyberieme z jeho odpovedí, čo nám vyhovuje a napíšeme do diskusie pod blog.  A ak to nestačí aj na facebook.  Nevadí, že zverejnením súkromnej pošty porušila niekoľko zákonov.  Ale aj pani s praxou  urobí sem tam chybu , na faceboku sa rozohní a  stratí kontrolu .

Potom sa pani  zamestnankyňa mestského úradu  demaskuje  a napíše toto :

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Keďže mi nechcelo vložiť komentár, pripájam ho v prílohe. Dôvod je prozaický, pán Kostovčík napriek oháňaniu sa s transparentnosťou neinformoval o stanovisku redakčnej rady a ani o našej komunikácii a jeho vyhrážaní sa,pritom nik z Vás zatiaľ noviny nevidel a nevie ohodnotiť či skutočne je tam informácia, o ktorej pán Kostovčík píše alebo nie. Nemyslím jeho článok, ale informáciu o tom, že bola zriadená komisia pre veci orkucanské a ďalšie informácie o zasadnutí MZ, pričom v stanovisku redakčnej rady bolo uvedené, že táto informácia v novinách bude. Polemizovať o tom, či majú mať Orkucany viac volebných obvodov po voľbách je zaujímavé. Má na to 4 roky, aby to dosiahol, nie však vypisovaním článkov, ale predložením zmeny v MZ. A len dodám, že veľmi mu záleží na Orkucanoch, no ku rozpočtu nepovedal ani slovo…Prečo?
Prečo nežiadal navýšenie na opravu ciest chodníkov, atď… Kydať a
pretŕčať sa pred kamerami vie každý. Jeho prácu bude možné zhodnotiť po 4 rokoch…

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Je potrebné viac ?     Tá televízia jej leží v žalúdku. No ako by nie. To nemôžu kontrolovať , cenzurovať a zakázať.  Zabudla pri svojom klamstve na skutočnosť, že pán poslanec bol najviac diskutujúcim poslancom a podal najviac návrhov , ktoré samozrejme  jej súkmeňovci z KDH a SMER-u zamietli. Preto aj nebola sprístupnená nahrávka zo zastupiteľstva. Zabudla napísať, že miestna časť Orkucany nemá v rozpočte mesta žiadnu svoju “ kolónku “ a teda ani  žiaden rozpočet na opravu ciest . Tak  ako sa dá žiadať navýšiť niečo,  čo nie je  .  Pani riaditeľka nepozná ani dokument o rozvoji mesta, kde sú na tento rok naplánované  opravy ciest v miestnej časti a tieto opravy sú zahrnuté v rozpočte.  Je potrebné ustrážiť to, aby sa plán naplnil .  A to sa nebojím, že k tomu pán poslanec nepovie ani slovo.  Ak  dovolili mať  miestnej časti o veľkosti jednej tretiny mesta iba jedného poslanca tak  by bolo zázrakom, ak by  jej dali aj nejaký rozpočet. Pani riaditeľka ani nevie, že rozpočet mesta pripravovalo predošlé  zastupiteľstvo a zmeny sa  robia každý štvrťrok.  Nepochopila , že to písanie o postavení poslanca nie je politická agenda, ale iba vysvetlenie občanom, prečo je pre nich novozriadená komisia prínosom a že ju môžu využívať. Blog som písal ja  ale pani  zamestnankyňa nadáva poslancovi. Mimochodom, je tam uvedená  odpoveď a dôvod zamietnutia a aj to, že bude informovať mesto  . Prečo im tak záleží, aby neinformoval poslanec, ale  informáciu podajú oni. A kto teda podá tu informáciu? Kto sú  ? Ak by si bola pani prečítala ten článok, nemohla by tak nehorázne klamať. Pani riaditeľka sa rozčuľuje, že neinformoval o stanovisku redakčnej rady.   Prosím, ako mal informovať, keď  práve  zamedzenie možnosti informovať je predmetom sporu ? Jediný  voľný informačný kanál je môj blog. A ako je vidieť, aj ten by pani riaditeľka zadupala pod zem.   Uvedomuje si vôbec tá pani, čo píše ?    Proste  nie článok pána poslanca bol politický, ale toto jej  vyhlásenie a konanie je politikou. . Je to  dobrou ukážkou , ako zamestnanec mesta robí politickú prácu .  Takéto správanie zamestnanca v normálnom meste je neprípustné.

A nakoniec iba poznámka  .  Vyzerá to tak, že  funkcia riaditeľa kultúry  neznamená aj kultúrneho človeka za touto funkciou.  Kultúrny človek by iste nezverejňoval  súkromnú  korešpondenciu .   Zrejme  je zaneprázdnená  politickou prácou tak , že ani ak ide  pracovať do kresťanského spolku nemala ešte možnosť a čas  prečítať si tých 10 prikázaní.   Preto nemožno čakať aby sa nimi riadila.   Čo tak  to 8. prikázanie  pani riaditeľka ?

Matovič dáva príležitosť , Kollar návod ( ako môžu rôzni mafiáni preprať špinavé peniaze a ešte aj zarobiť )

04.12.2021

Naše peniaze nepatria Matovičovi , mal by ich spolu z vládou iba spravovať . On sa však správa ako by boli jeho, vlastne ako by neboli jeho lebo svoje by takto nerozhadzoval. Smola. Vo voľbách volíme strany a nie ministrov. Tak sme sa dožili toho, že naše peniaze spravuje človek bez vzdelania a s podozrením, že jeho duševný stav nemusí byť úplne v súlade s normou. [...]

Aj v čase koronavírusu sa dá dostať kamkoľvek

25.08.2020

Večer som si ľahol spať vo svojej spálni na Slovensku a ráno som sa zobudil ani neviem kde. Možno v Severnej Kórei , možno v Bielorusku , alebo som cestoval v čase späť do 70-tých rokov. Aspoň tak mi pripadala práca nášho Mestského úradu. Som novinár, člen Slovenského syndikátu novinárov. Som už vo veku dôchodcu a tak sa už venujem iba [...]

Ako som si posedel vo vestibule Okresnej prokuratúry v Prešove

07.08.2018

Ešte na jar som podal na prokuratúru jedno podanie v závažnej veci zaobchádzania s verejnými financiami a nie práve zákonného konania niektorých verejných činiteľov. Keď že čas beží a naše orgán činné v trestnom konaní konajú tak, že by sa mali premenovať na orgány nečinné v trestnom konaní , rozhodol som sa navštíviť tuto ustanovizeň a informovať sa . Po [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo mláďa medveďa hnedého

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 57153x
Priemerná čítanosť článkov: 3175x

Autor blogu

Kategórie