Založ si blog

Ako som si posedel vo vestibule Okresnej prokuratúry v Prešove

Ešte na jar som podal na prokuratúru jedno podanie v závažnej veci zaobchádzania  s verejnými financiami a nie práve zákonného konania niektorých verejných činiteľov. Keď že čas beží a naše orgán činné v trestnom konaní konajú tak, že by sa mali premenovať na orgány nečinné v trestnom konaní , rozhodol som sa navštíviť tuto ustanovizeň a informovať sa .  Po “ prešacovaní “ službukonajúcim policajtom som dostal príkaz čakať vo vestibule Okresnej prokuratúry.  Čakanie býva nudné, ale v tomto prípade bolo skôr názornou ukážkou hanby takejto ustanovizne ako je Okresná prokuratúra. Počas môjho čakania prechádzali po chodbe úradníci , prokurátorky a prokurátori.  Doteraz som mal predstavu, že predstavitelia takéhoto úradu jeho vážnosť preukazujú aj formálnym oblečením . Teda ženy nejakým slušným kostýmom, alebo šatami  ktoré  zakrývajú  to, čo by mal vidieť iba niekto v súkromí. Muži tak isto nejaké formálne oblečenie . Aká bola skutočnosť. Panie prokurátorky ( že boli prokurátorky som poznal s ich rozhovoru )  okolo mňa prešli v oblečení, ktoré by bolo odvážne použiť aj na pláži. Jedna iba v šatách pripomínajúcich skôr závoj prehodený ponad jedno plece , pričom nezakrýval ani pol chrbta a jedno plece nezakrývalo nič. Druhá v ostro ružových šatách s výstrihom vpredu aj vzadu siahajúcim  …do nekonečna. A dole nesiahajúcim takmer nikde. A takýchto stvorení ženského pohlavia sa tam premávalo veľa. Ani jedna však v nejakom oblečení pripomínajúcom vážnosť tohto povolania.  U pánov prokurátorov to bolo obdobne.  Nohavice ako práve vybrané z kontajnera a rôzne tričká.  Postrehol som, že zrejme   Angličtina nie je silnou stránkou osadenstva Okresnej prokuratúry v Prešove, lebo niektoré nápisy na tých tričkách po preklade do Slovenčiny by sa dali publikovať až po 22. hodine.  Pobavil ma jeden pán prokurátor vo vyťahanom tričku rifliach , na nohách krikľavo žlté ponožky  a  tradičné sandále. Už iba tá igelitka v ruke chýbala.

Neviem čo by si pomyslel taký cudzinec s iného štátu, kde je kultúra obliekania  na štátnych inštitúciach  povinnosťou zamestnancov samozrejmosťou.  Ale po tomto posedení vo vestibule mi bolo jasné . Ak je takáto úroveň vážnosti tejto inštitúcie prejavovaná obliekaním , tak je aj ich práca zrejme na takej istej úrovni.  Neviem ako bol oblečený pán okresný prokurátor , ale zrejme mu oblečenie jeho zamestnancov pripomínajúce cirkus nevadí.

Nemal by sa ich najvyšší šéf sem tam pozrieť aj na to ako prezentujú túto ustanovizeň  prokurátori a zamestnanci ?  Lebo jediným ktorý bol  oblečený tak ako sa patrí bol ten policajt .

Matovič dáva príležitosť , Kollar návod ( ako môžu rôzni mafiáni preprať špinavé peniaze a ešte aj zarobiť )

04.12.2021

Naše peniaze nepatria Matovičovi , mal by ich spolu z vládou iba spravovať . On sa však správa ako by boli jeho, vlastne ako by neboli jeho lebo svoje by takto nerozhadzoval. Smola. Vo voľbách volíme strany a nie ministrov. Tak sme sa dožili toho, že naše peniaze spravuje človek bez vzdelania a s podozrením, že jeho duševný stav nemusí byť úplne v súlade s normou. [...]

Aj v čase koronavírusu sa dá dostať kamkoľvek

25.08.2020

Večer som si ľahol spať vo svojej spálni na Slovensku a ráno som sa zobudil ani neviem kde. Možno v Severnej Kórei , možno v Bielorusku , alebo som cestoval v čase späť do 70-tých rokov. Aspoň tak mi pripadala práca nášho Mestského úradu. Som novinár, člen Slovenského syndikátu novinárov. Som už vo veku dôchodcu a tak sa už venujem iba [...]

Prečo vyšetrovatelia polície mávajú problém so zrakom ?

13.06.2018

Ak sa vám bude zdať tento príbeh ako nereálny a iba ako sen , uštipnite sa . Na sto percent nesnívate. Opíšem vám reálny príbeh a myslím, že je v tomto štáte , podľa nie len mojich skúseností, bežnou praxou. Malé mesto a v ňom futbalový klub. Dali si názov Mestský futbalový klub. Mesto však zakladateľom klubu nie je . Je to občianske združenie. Názov má [...]

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 57250x
Priemerná čítanosť článkov: 3181x

Autor blogu

Kategórie