Založ si blog

Zlá správa, valec zo Zlatej Idky nedali na Ficove šrotovné

Parlamentné voľby sa  blížia  a všetkým je jasné, že SMER už zrejme sám vládu nezostaví.   Varianty sú rôzne , ale v Sabinove  už   v praxi   funguje varianta SMER + KDH + Obsah nákupného košíka.    Tak sa pozrime ako to funguje.     Už na prvej schôdzi   zastupiteľstva  bolo jasné, ako  si predstavuje táto  skupina  spôsob “ vládnutia “ v meste.   Poslancov  mimo tohto ich  pozliepaného klubu  nepustila k ničomu.  Riadne, v súlade so zákonom podaný písomný návrh  k bodu rokovania, sa niekde “ záhadne  stratil“   a teda sa o ňom nerokovalo .  Zázračne sa však objavil  návrh  na ktorom neboli uvedené ani tie najzákladnejšie náležitosti  . Kto návrh predkladá, kto ho vypracoval  a samozrejme   predkladateľ si nerobil  žiadny problém s nejakým zákonom predpísaným termínom na predloženie.    Proste  tu  to máte a hlasujte.  Všetky pripomienky a návrhy  boli jednoducho prevalcované.  Zákon ukladá  povinnosť viesť   zasadanie  primátorovi.  Zasadanie však viedol   novomenovaný zástupca primátora, aj keď nebol zákonný dôvod na takéto konanie. Primátor bol prítomný .  Pred hlasovaním  nezisťoval uznášaniaschopnosť  a ani  prítomnosť poslancov. Pritom  prítomnosť na hlasovaní je  zásadná vec.  Tak sa stalo, že   pre neprítomnosť  prešiel návrh opozície , čo ho prekvapilo a tak dal hlasovať o tom istom znovu.  To sa už   koaličníci spamätali a rýchlo zahlasovali proti.  Proste  to, čo valec  pri valcovaní minul, zaradil spiatočku  a  dôsledne zvalcoval.

Druhé zasadanie mestského zastupiteľstva sa konalo minulý štvrtok. Bolo toho veľa na jeden blog, tak aspoň výber .  Koalícia   zvolala zasadnutie na 13 . hodinu ale s 23  bodmi rokovania.  Niektoré body boli pomerne  závažné, ale vzhľadom na koalíciou vlastnený valec   počítali, že to rýchlo prevalcujú.  Jediné  čo v takejto situácii môže robiť opozícia je využiť  možnosť diskusie.  Tak sa  za veľkej  nevôle koalície diskutovalo.   Diskutovalo sa hlavne o bodoch,ktoré chcela mať koalícia rýchlo za sebou.  Opozícia  podala dva návrhy na doplnenie programu  a jede na zmenu poradia  .  Návrhy neprešli.  Akýkoľvek návrh opozície v diskusii  bol okamžite  odmietnutý.   Rokovací poriadok  dostával poriadne facky.   Podľa ustanovenia  rokovacieho poriadku ak požiada poslanec o prestávku na poradu poslancov predsedajúci preruší diskusiu a  vyhlási prestávku.  O prestávke sa nehlasuje.   Predsedajúci  diskusiu neprerušoval  a  po diskusii dal hlasovať o prestávke. Samozrejme  koalícia  hlasovala proti prestávke .  Ten valec zo Zlatej Idky je  v dobrej kondícii , ako by omladol  .  Niet divu  , noví  vlastníci  ho  ovládajú   naozaj  bravúrne.

Ak by som sa zaoberal jednotlivými bodmi podrobnejšie, tak by to musel byť blog na celovečerné čítanie.   Tak  tie najzávažnejšie body preberiem postupne jednotlivo v samostatných blogoch.  Možno dovtedy bude už na stránke mesta zverejnený   aj audio záznam .

Matovič dáva príležitosť , Kollar návod ( ako môžu rôzni mafiáni preprať špinavé peniaze a ešte aj zarobiť )

04.12.2021

Naše peniaze nepatria Matovičovi , mal by ich spolu z vládou iba spravovať . On sa však správa ako by boli jeho, vlastne ako by neboli jeho lebo svoje by takto nerozhadzoval. Smola. Vo voľbách volíme strany a nie ministrov. Tak sme sa dožili toho, že naše peniaze spravuje človek bez vzdelania a s podozrením, že jeho duševný stav nemusí byť úplne v súlade s normou. [...]

Aj v čase koronavírusu sa dá dostať kamkoľvek

25.08.2020

Večer som si ľahol spať vo svojej spálni na Slovensku a ráno som sa zobudil ani neviem kde. Možno v Severnej Kórei , možno v Bielorusku , alebo som cestoval v čase späť do 70-tých rokov. Aspoň tak mi pripadala práca nášho Mestského úradu. Som novinár, člen Slovenského syndikátu novinárov. Som už vo veku dôchodcu a tak sa už venujem iba [...]

Ako som si posedel vo vestibule Okresnej prokuratúry v Prešove

07.08.2018

Ešte na jar som podal na prokuratúru jedno podanie v závažnej veci zaobchádzania s verejnými financiami a nie práve zákonného konania niektorých verejných činiteľov. Keď že čas beží a naše orgán činné v trestnom konaní konajú tak, že by sa mali premenovať na orgány nečinné v trestnom konaní , rozhodol som sa navštíviť tuto ustanovizeň a informovať sa . Po [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 57253x
Priemerná čítanosť článkov: 3181x

Autor blogu

Kategórie