Založ si blog

Kontajnerová koalícia

Mesto Sabinov je jedným z menších okresných miest na východe republiky. Tí starší , čo boli na základnej vojenskej službe, ho poznajú   zo strašenia vojenskou basou a ostatní možno z jediného oskarového filmu   v bývalej republike , Obchod na korze.

   Už v tom filme bolo zrejmé malomestské prostredie, ktoré pretrváva dodnes.   V meste už dlhú dobu „ vládne „ rovnaká skupina ľudí .   Ako ide čas, ľudia sa nemenia , iba politické strany za ktoré tí ľudia kandidujú.   Raz to bolo HZDS potom KDH , HZD , SMER , SNS  . Dnes to spojili a kandidujú za koalíciu SMER , KDH a  niektorí si k tejto koalícii zariadili ešte SNS .   Proste tváre zostávajú, len farba kabátu kopíruje   to, čo sa momentálne nosí.    Pre tohtoročnými komunálnymi voľbami   si títo páni schválili   nariadenie o umiestňovaní volebných plagátov :

 

Umiestňovanie volebných plagátov počas volebnej kampane

Na základe Všeobecného záväzného nariadenia mesta Sabinov č. 4/2006 o vymedzení miest na umiestňovanie plagátov, oznamov a reklamných materiálov v znení VZN č. 9/2008, je podľa čl. 6 vylepovanie plagátov počas volebnej kampane možné iba na propagačných zariadeniach stanovených v čl. 3 písm. a) až c).

Ide o tieto plochy a zariadenia:

a)      Betónové propagačné skruže umiestnené na Námestí slobody a na Ul. Hollého,

b)      plechové trojrozmerné propagačné stojky na Ul. Kpt. Nálepku /pri železničnej stanici/ a na Ul. SNP /pri poliklinike/,

c)       propagačné skrinky na Ul. Prešovskej, Ul. 9. mája, Komenského, Levočskej, SNP, Jesenského, J. Borodáča, a Ul. Jarková.

d)

Zároveň je nevyhnutné dodržať spôsob umiestňovania volebných plagátov v zmysle článku 4 predmetného nariadenia. Lepenie a inštaláciu plagátov je možné zabezpečovať len prostredníctvom MsKS. Poplatky za umiestňovanie plagátov sú stanovené cenníkom vydaným MsKS.

Umiestňovanie plagátov svojpomocne a mimo určených miest je zakázané pod hrozbou sankcie.

Umiestňovanie plagátov z vnútornej strany výkladov obchodných, administratívnych a iných prevádzok je vecou dohody príslušného subjektu s majiteľom resp. prevádzkovateľom týchto zariadení.

Príloha:

VZN mesta Sabinov č. 4/2006 o vymedzení miest na umiestňovanie plagátov, oznamov a reklamných materiálov v znení VZN č. 9/200

No a aká je realita ?     Všetci kandidáti ,   mimo tejto koalície ktorá vládne v meste a schválila si toto záväzné nariadenie , toto nariadenie dodržali.   Ale táto koalícia oblepila celé mesto plagátmi . A ak myslím celé mesto, tak je to doslovne.   Ploty, stĺpy, stromy , zastávky autobusov a čo je naozaj   príkladné, aj kontajnery na zber odpadu.

Ak niekto nedodržiava ani to, čo navrhol a schválil sám, naozaj patrí do toho kontajnera.

Matovič dáva príležitosť , Kollar návod ( ako môžu rôzni mafiáni preprať špinavé peniaze a ešte aj zarobiť )

04.12.2021

Naše peniaze nepatria Matovičovi , mal by ich spolu z vládou iba spravovať . On sa však správa ako by boli jeho, vlastne ako by neboli jeho lebo svoje by takto nerozhadzoval. Smola. Vo voľbách volíme strany a nie ministrov. Tak sme sa dožili toho, že naše peniaze spravuje človek bez vzdelania a s podozrením, že jeho duševný stav nemusí byť úplne v súlade s normou. [...]

Aj v čase koronavírusu sa dá dostať kamkoľvek

25.08.2020

Večer som si ľahol spať vo svojej spálni na Slovensku a ráno som sa zobudil ani neviem kde. Možno v Severnej Kórei , možno v Bielorusku , alebo som cestoval v čase späť do 70-tých rokov. Aspoň tak mi pripadala práca nášho Mestského úradu. Som novinár, člen Slovenského syndikátu novinárov. Som už vo veku dôchodcu a tak sa už venujem iba [...]

Ako som si posedel vo vestibule Okresnej prokuratúry v Prešove

07.08.2018

Ešte na jar som podal na prokuratúru jedno podanie v závažnej veci zaobchádzania s verejnými financiami a nie práve zákonného konania niektorých verejných činiteľov. Keď že čas beží a naše orgán činné v trestnom konaní konajú tak, že by sa mali premenovať na orgány nečinné v trestnom konaní , rozhodol som sa navštíviť tuto ustanovizeň a informovať sa . Po [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 57185x
Priemerná čítanosť článkov: 3177x

Autor blogu

Kategórie