Založ si blog

Mestský úradník , alebo politik v službách koalície ?

Vraj sa psi bránia útokom.  Zrejme to platí aj na iné živočíšne druhy.  Napísal som pár blogov o  realite v Sabinove.  Stále požiadam o rozhovor  poslanca MsZ ktorý kandidoval na kandidátke strany Sieť.  Je to človek, ktorý nič neprivatizoval, živil sa čestne  a je nevydierateľný. Preto sa po voľbách  nepodarilo  tradičným vládcom Sabinova  kúpiť si ho.   Naopak ,  stúpil im hneď na otlak.   Na prvom zastupiteľstve  bol najviac diskutujúcim poslancom a otváral témy, ktoré víťazom trofeje  najantiinformačnej samosprávy,  veľmi nevoňali.  A ta “ nehoráznosť “ , poskytol televízii TA 3  rozhovor o takej “ habaďúre “  , ktorú šije koalícia  SMER-KDH  na občanov mesta.  No a nakoniec  mal takú trúfalosť, že si dovolil chcieť svojim voličom v mestských novinách napísať o tom, čo sa zlepšilo v prístupe občanov k riadení veci verejných.    Takúto trúfalosť, chcieť  narušiť tradičné neinformovanie občanov , nemožno nechať len tak.

     Článok som skopíroval  v predošlom blogu a aj stručný opis  reakcie mestských úradníkov, ktorí boli  dosadení ako redakčná rada.

Priblížim pre  lepšiu orientáciu jej zloženie :  prednosta MsU ,   riaditeľka MsKS  ,  vedúca  oddelenia školstva, kultúry a športu

Všetko zamestnanci  podriadení  primátorovi a teda koalícii SMER-KDH ,  ovládajúcej aj miestne noviny.  Je  “ trúfalosťou“ ak si opozičný poslanec  dovolí takú drzosť a  chce tam niečo publikovať.   Mesačník ma koalíciou presne povolený obsah.  Prezentácia úspechov primátora . Prestrihovanie pások na “ pomníkoch“ ktoré si v meste pán primátor postavil.  Nejaký ten článoček verného straníka z KDH a SMER-u o  radostných deťoch  , skoro ako o pionieroch za socializmu . Potom život katolíkov v Sabinove, lebo  KDH nepustí a SMER sa musí nejako tváriť, že oni už nie sú ti neveriaci komunisti. Naviac ak  pani riaditeľka z redakčnej rady je  angažovaná v cirkevných spolkoch a je  papaláška na  123. meste  republikového  KDH . Pridá sa aj niečo pre staré babky, kto zomrel, kto sa dožil akého veku a podobne, aby chválili vrchnosť .  Potom nejaké to povinné avízo o predaji majetku mesta , program kina , nejaký ten platený inzerát . Reklama na nebankovku a posledných pár strán majú futbalisti a iní miestni športovci.  Veď  ako by nie,  počnúc primátorom sú všetci  činovníkmi “ mestského “ futbalového klubu.  Aj keď ten klub nie je mestský, len nehorázne sponzorovaný mestom. Pripomína mi to ten výborný film s Ondřejom Vetchým , Báječná léta pod psa .  ( odporúčam )

   A zrazu by chcel nejaký poslanec  napísať niečo, do “ našich“ novín, čo by ľudí možno prebudilo a začali by sa zaujímať o dianie vo vedení mesta.   To teda nie   !    Do útoku !

   Pani  činovníčka KDH , vyštudovaná žurnalistka s praxou hovorkyne a asistentky poslancov  , PR manažérka je  predsa k dispozícii.  Ona to vie  predsa dobre  zorganizovať.   Začneme spamovať mail poslanca . Potom  vyberieme z jeho odpovedí, čo nám vyhovuje a napíšeme do diskusie pod blog.  A ak to nestačí aj na facebook.  Nevadí, že zverejnením súkromnej pošty porušila niekoľko zákonov.  Ale aj pani s praxou  urobí sem tam chybu , na faceboku sa rozohní a  stratí kontrolu .

Potom sa pani  zamestnankyňa mestského úradu  demaskuje  a napíše toto :

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Keďže mi nechcelo vložiť komentár, pripájam ho v prílohe. Dôvod je prozaický, pán Kostovčík napriek oháňaniu sa s transparentnosťou neinformoval o stanovisku redakčnej rady a ani o našej komunikácii a jeho vyhrážaní sa,pritom nik z Vás zatiaľ noviny nevidel a nevie ohodnotiť či skutočne je tam informácia, o ktorej pán Kostovčík píše alebo nie. Nemyslím jeho článok, ale informáciu o tom, že bola zriadená komisia pre veci orkucanské a ďalšie informácie o zasadnutí MZ, pričom v stanovisku redakčnej rady bolo uvedené, že táto informácia v novinách bude. Polemizovať o tom, či majú mať Orkucany viac volebných obvodov po voľbách je zaujímavé. Má na to 4 roky, aby to dosiahol, nie však vypisovaním článkov, ale predložením zmeny v MZ. A len dodám, že veľmi mu záleží na Orkucanoch, no ku rozpočtu nepovedal ani slovo…Prečo?
Prečo nežiadal navýšenie na opravu ciest chodníkov, atď… Kydať a
pretŕčať sa pred kamerami vie každý. Jeho prácu bude možné zhodnotiť po 4 rokoch…

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Je potrebné viac ?     Tá televízia jej leží v žalúdku. No ako by nie. To nemôžu kontrolovať , cenzurovať a zakázať.  Zabudla pri svojom klamstve na skutočnosť, že pán poslanec bol najviac diskutujúcim poslancom a podal najviac návrhov , ktoré samozrejme  jej súkmeňovci z KDH a SMER-u zamietli. Preto aj nebola sprístupnená nahrávka zo zastupiteľstva. Zabudla napísať, že miestna časť Orkucany nemá v rozpočte mesta žiadnu svoju “ kolónku “ a teda ani  žiaden rozpočet na opravu ciest . Tak  ako sa dá žiadať navýšiť niečo,  čo nie je  .  Pani riaditeľka nepozná ani dokument o rozvoji mesta, kde sú na tento rok naplánované  opravy ciest v miestnej časti a tieto opravy sú zahrnuté v rozpočte.  Je potrebné ustrážiť to, aby sa plán naplnil .  A to sa nebojím, že k tomu pán poslanec nepovie ani slovo.  Ak  dovolili mať  miestnej časti o veľkosti jednej tretiny mesta iba jedného poslanca tak  by bolo zázrakom, ak by  jej dali aj nejaký rozpočet. Pani riaditeľka ani nevie, že rozpočet mesta pripravovalo predošlé  zastupiteľstvo a zmeny sa  robia každý štvrťrok.  Nepochopila , že to písanie o postavení poslanca nie je politická agenda, ale iba vysvetlenie občanom, prečo je pre nich novozriadená komisia prínosom a že ju môžu využívať. Blog som písal ja  ale pani  zamestnankyňa nadáva poslancovi. Mimochodom, je tam uvedená  odpoveď a dôvod zamietnutia a aj to, že bude informovať mesto  . Prečo im tak záleží, aby neinformoval poslanec, ale  informáciu podajú oni. A kto teda podá tu informáciu? Kto sú  ? Ak by si bola pani prečítala ten článok, nemohla by tak nehorázne klamať. Pani riaditeľka sa rozčuľuje, že neinformoval o stanovisku redakčnej rady.   Prosím, ako mal informovať, keď  práve  zamedzenie možnosti informovať je predmetom sporu ? Jediný  voľný informačný kanál je môj blog. A ako je vidieť, aj ten by pani riaditeľka zadupala pod zem.   Uvedomuje si vôbec tá pani, čo píše ?    Proste  nie článok pána poslanca bol politický, ale toto jej  vyhlásenie a konanie je politikou. . Je to  dobrou ukážkou , ako zamestnanec mesta robí politickú prácu .  Takéto správanie zamestnanca v normálnom meste je neprípustné.

A nakoniec iba poznámka  .  Vyzerá to tak, že  funkcia riaditeľa kultúry  neznamená aj kultúrneho človeka za touto funkciou.  Kultúrny človek by iste nezverejňoval  súkromnú  korešpondenciu .   Zrejme  je zaneprázdnená  politickou prácou tak , že ani ak ide  pracovať do kresťanského spolku nemala ešte možnosť a čas  prečítať si tých 10 prikázaní.   Preto nemožno čakať aby sa nimi riadila.   Čo tak  to 8. prikázanie  pani riaditeľka ?

Matovič dáva príležitosť , Kollar návod ( ako môžu rôzni mafiáni preprať špinavé peniaze a ešte aj zarobiť )

04.12.2021

Naše peniaze nepatria Matovičovi , mal by ich spolu z vládou iba spravovať . On sa však správa ako by boli jeho, vlastne ako by neboli jeho lebo svoje by takto nerozhadzoval. Smola. Vo voľbách volíme strany a nie ministrov. Tak sme sa dožili toho, že naše peniaze spravuje človek bez vzdelania a s podozrením, že jeho duševný stav nemusí byť úplne v súlade s normou. [...]

Aj v čase koronavírusu sa dá dostať kamkoľvek

25.08.2020

Večer som si ľahol spať vo svojej spálni na Slovensku a ráno som sa zobudil ani neviem kde. Možno v Severnej Kórei , možno v Bielorusku , alebo som cestoval v čase späť do 70-tých rokov. Aspoň tak mi pripadala práca nášho Mestského úradu. Som novinár, člen Slovenského syndikátu novinárov. Som už vo veku dôchodcu a tak sa už venujem iba [...]

Ako som si posedel vo vestibule Okresnej prokuratúry v Prešove

07.08.2018

Ešte na jar som podal na prokuratúru jedno podanie v závažnej veci zaobchádzania s verejnými financiami a nie práve zákonného konania niektorých verejných činiteľov. Keď že čas beží a naše orgán činné v trestnom konaní konajú tak, že by sa mali premenovať na orgány nečinné v trestnom konaní , rozhodol som sa navštíviť tuto ustanovizeň a informovať sa . Po [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 57150x
Priemerná čítanosť článkov: 3175x

Autor blogu

Kategórie